Området runt Skyttorp

Uppsala Stadsnät och IP-Only tar över

Skyttorpområdet får bredband via fiber

Erbjudandet som täcker en del av området norr om Skyttorp samt söder om inklusive Myrby, Karskulla, Salsta och Örkälla. Stadsnät kommer bygga fiber här och har skickat ut beställningsblanketter till alla husägare.

Enligt dem så motsvarar detta område ca 450 fastigheter, men vid kontakt verkar det som om det fattas en del fastigheter i registret, så lite fler än dessa.

I början av augusti skickade Uppsala Stadsnät ut ett erbjudande till fastighetsägare i Skyttorp och till ett generöst område runt tätorten. Sedan dess har vi försökt få klarhet i hur många som är berörda och hur vi ska förhålla oss till erbjudandet.

Vi har kommit fram till är att alla som ligger inom området bör acceptera erbjudandet.

Här till höger ser ni vilket område det rör sig om.

Stadsnäts mål är att alla som vill ha fiber inom området ska vara inkopplade senast efter sommaren 2016. Vi kommer ha kvar alla anmälningar tills vi vet att projektet löper som tänkt.

Stadsnät har också sagt att de kommer att förbereda fiber till alla fastigheter i området och att de som inte beställer innan 31 augusti 2015 kommer att kunna efterbeställa fiber för ca 40000 kr.

För er som ligger inom området, uppmana era grannar att gå in på Stadsnäts anmälningsformulär innan den 31 augusti och beställ!

Vi kommer fortsätta att driva frågan om fiber utanför.